MINIVACANȚĂ CU GHINION PENTRU UNII BUZOIENI ȘI NU NUMAI

de Stiri Buzau Media

    Peste 60 de infracțiuni, 11 dosare penale și peste 1140 de amenzi. Acesta este bilanțul IPJ Buzău în urma acțiunilor desfășurate în perioada 11-15 august. ,,Au fost constatate peste 63 de infracţiuni, dintre care 15 contra persoanei, 20 contra patrimoniului și 12 la regimul siguranței rutiere. Dintre infracţiunile descoperite, 11 au fost constatate în flagrant delict. Pentru comiterea infracţiunilor, față de trei persoane depistate de polițiști, au fost luate măsuri preventive. Au fost aplicate peste 1140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 340.000 de lei, dintre care 117 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică.

În cadrul activităţilor desfăşurate în trafic de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au fost aplicate 870 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute 54 de permise de conducere şi întocmite 11 dosare penale. Aparatele radar au înregistrat 394 de autovehicule ce au rulat cu viteze mai mari decât limita maximă admisă pe sectorul de drum tranzitat, iar în 25 de cazuri s-a impus şi luarea măsurii de reţinere a permiselor de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată pe DN 2 E85, în afara localităţii Grebănu, unde un bărbat de 24 de ani, din Bacău, şi-a condus maşina cu 163 km/h. Tot în această perioadă, poliţiştii au reţinut 11 permise pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, 15 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflați regulamentar în traversarea drumului public sau autovehiculelor care aveau acest drept, dar şi pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare (3).

De asemenea, poliţiştii buzoieni au întocmit 11 dosare penale  care au vizat comiterea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul de o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice” , „conducerea unui vehicul de către o persoană care avea suspendată exercitarea acestui drept sau nu deţinea permis de conducere” şi „conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau care nu avea drept de circulaţie pe drumurile publice”.

În urma efectuării a peste 670 de testări cu aparatele etilotest au fost întocmite 6 dosare penale pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” (concentraţiile alcoolice înregistrate având următoarele valori 0.98 , 0.90, 0.86 , 0.64 şi 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat)” se menționează în comunicatul IPJ Buzău.

Știri despre: