MINUNILE SFÂNTULUI NECTARIE, SĂRBĂTORIT PE 9 NOIEMBRIE!

de Stiri Buzau Media
MINUNILE SFÂNTULUI NECTARIE, SĂRBĂTORIT PE 9 NOIEMBRIE!

MINUNILE SFÂNTULUI NECTARIE, SĂRBĂTORIT PE 9 NOIEMBRIE!Biserica ortodoxă îl prăznuieşte pe 9 noiembrie pe Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, un sfânt al zilelor noastre. Sfântul Nectarie îi ajută pe cei îndureraţi care caută sprijin, ocrotire, tămăduire. Este cunoscut ca vindecător de cancer şi alte boli grave. Este grabnic ajutător femeilor la naştere, dar şi celor care nu pot să rămână însărcinate.

Sfântul Nectarie, ierarhul din insula Eghina, s-a născut în anul 1846, în localitatea Silivria, în apropiere de Constantinopol. A trecut la cele veșnice în noaptea zilei de 8 noiembrie 1920, fiind înmormântat în ctitoria să, din insulă Eghina: Mănăstirea Sfântă Treime. Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Nectarie în ziua de 9 noiembrie, potrivit crestinortodox.ro.

Printre nenumăratele daruri primite de la Dumnezeu, Sfântul Nectarie a fost preaslăvit și cu darul facerii de minuni. Pentru nenumăratele minuni pe care le-a făcut și încă le mai face Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfântului Nectarie, acesta din urmă a fost numit „Taumaturgul”, adică „Vindecătorul”.

Sfântul Nectarie s-a arătat făcător de minuni încă din timpul vieții, asemenea tuturor sfinților. Astfel, într-o vară, fiind mare secetă în insulă Eghina, pentru rugăciunile sale a venit ploaie din belșug și au rodit țarinile, încât toți s-au îndestulat de hrană. Văzând acest lucru, toți locuitorii insulei au început să-l cinstească în inimile lor pe pe Sfântul Nectarie, că pe un vas ales al Duhului Sfânt, și să îl cerceteze pentru fiecare nevoie a lor.
Sfântul Nectarie vindecă o mamă, pentru rugăciunea copiilor

Într-o casă din satul Digheliotica Egiou, aflat lângă Marea Egee, trăia Gheorghia Apostolopoulos, bărbatul ei, Kostas, și cei patru copii ai lor. În casă lor, la loc de cinste se află icoana Sfântului Nectarie din Eghina. Pe toți cei patru copii, femeia i-a crescut cu multă dragoste, învățându-i smeriți și iubitori de Dumnezeu.

Dintr-o data, o tumoare canceroasă a zdrobit inima femeii, care nu mai putea să aibă grijă de soțul ei și de cei patru copii ai lor. Doctorul din localitate i-a confirmat boală, trimițând-o la un spital renumit din Atena. Acolo, același diagnostic: cancer. După mai multe operații, doctorii au renunțat, zicându-i că nu are șanse de vindecare, drept pentru care e mai bine să meargă acasă și să se pregătească de moarte.
Zăcând în pat, femeia își îndemnă copiii să se roage neîncetat. Cu ultimele puteri, tot la rugăciune îi îndemnă. Într-o noapte de noiembrie, femeia a deschis ochii și a spus: „L-am văzut! L-am văzut pe Sfântul Nectarie, care mi-a spus că m-am făcut bine!” În același moment, unul dintre copii a spus: „Și eu l-am văzut, mamă, pe Sfântul din icoană!” A doua zi, când femeia a mers la spital, doctorii nu au mai putut găsi nici o urmă de cancer.

Mănăstirea Radu Vodă, cu hramul Sfânta Treime, are ca protector, din 2002, pe Sfântul Nectarie Taumaturgul. Părticele din moaştele Sfântului Nectarie, dăruite mănăstirii în 2001, sunt aşezate într-o raclă care stă în partea stângă a bisericii din București, sub un baldachin.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns