Recomandări adresate cetăţenilor din mediul rural de către poliţişti

de Stiri Buzau Media

 

În ziua de 23 august a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității şi din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară au organizat şi desfăşurat activităţi de prevenire în localităţile Breaza şi Săhăteni.

Poliţiştii au discutat şi informat cetăţenii, cu scopul conştientizării de către aceştia a necesităţii adoptării unei atitudini prudente în raport cu locuinţa şi bunurile proprii, precum şi a consecinţelor neluării unor măsuri preventive.

Cetăţenilor le-au fost prezentate  modurile de operare cel mai frecvent folosite şi principalele măsuri de protejare a locuinţei şi a bunurilor personale.

Au fost distribuite şi afişate în locurile frecventate de un număr mai mare de persoane, 80 de materiale preventive şi au fost adresate recomandări preventive unui număr de aproximativ 50 de persoane.

PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN LOCUINŢE, POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ:

  • La plecarea de la domiciliu (indiferent de perioada de timp) asiguraţi bine toate căile de acces în locuinţă;
  • Biletele de genul „SUNT PLECAT PENTRU… ZILE” pot face deliciul hoţilor;
  • Păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră, nu o lăsaţi la îndemâna oricui;
  • Nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate, şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii;
  • Atunci când plecaţi de acasă pentru o perioadă de timp mai îndelungată, rugaţi un vecin să supravegheze perimetrul locuinţei şi curţii dumneavoastră.