Republica Moldova are un nou guvern: Premierul desemnat Valeriu Streleț a primit joi votul de încredere al parlamentului

de Stiri Buzau Media
strelet-PLDM

strelet-PLDMParlamentul Republicii Moldova a dat joi votul de încredere guvernului condus de Valeriu Streleț. Cele 52 de voturi confirmate au fost acordate de toți deputații noii coaliții – Alianța pentru Integrare Europeană-3, formată din Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal. Iurie Leancă, fost premier și membru al PLDM, Eugen Carpov și Nicolae Juravschi s-au abținut.

Au votat împotrivă deputații Partidului Socialiștilor și Partidului Comuniștilor.

Premierul Valeriu Streleț este membru al Partidului Liberal Democrat.

Din noul guvern fac parte miniștrii ai fostului cabinet, dar apar și nume noi, cum ar fi titularii de la Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Apărării, Ministerul Transporturilor ,Ministerul Justiției, Ministerul Educației și Ministerul Mediului. De la Partidul Democrat s-au păstrat în guvern 5 miniștri, iar Partidului Liberal îi revin 4 ministere.

Prin programul de guvernare premierul Valeriu Streleț și  noul executiv își propun, între altele, să creeze toate premisele necesare pentru a asigura eligibilitatea Republicii Moldova privind obținerea statutului de țară-candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Referitor la politica externă,guvernul dorește să promoveze o politică echilibrată , care să asigure consolidarea relațiilor cu partenerii internaționali.

În ceea ce privește relațiile cu România, cabinetul condus de Valeriu Streleț dorește să aprofundeze parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. De asemeni, se dorește o politică de normalizare a relațiilor cu Rusia.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns