RER SUD SA a extins sacul galben în județ

de Stiri Buzau Media

Sacul galben destinat deșeurilor reciclabile a ajuns în acest an, în zonele rurale ale județului, în cinci dintre comunele care au contract de servicii de salubrizare cu RER SUD S.A., dar și în municipiul Râmnicu-Sărat. Astfel, locuitorii din comunele Breaza, Ghergheasa, Merei, Puiești, Pietroasele și Ulmeni, au fost beneficiarii proiectului de implementare a colectării selective a deșeurilor și implicit a unui pas către o gestionare civilizată a tot ceea ce, în termeni populari, denumim gunoi. Peste 24.446 de cetățeni ce locuiesc în cele cinci comune au primit informațiile necesare la demararea proiectului, agenții de comunicare ai RER SUD SA fiind prezenți în teren din casă în casă, în fiecare comună și în fiecare sat aferent comunei.

Sacul galben a bătut și la ușa a peste 4.000 de râmniceni care locuiesc la case încă din luna august, iar acum în luna decembrie am extins colectarea separată a deșeurilor și la asociațiile de proprietari, unde peste 7.943 de apartamente au fost incluse în proiect. Primele luni de colectare separată a deșeurilor reciclabile în municipiul Râmnicu-Sărat ne-au oferit surpriza să constatăm că disciplina râmnicenilor este una exemplară.

Aceștia au înțeles foarte repede mesajul transmis de echipa de comunicare a RER SUD SA, iar fiecare săptămâna care a trecut din august și până acum a confirmat faptul că buturuga mică răstoarnă carul mare. În sacii galbeni colectați în Râmnicu Sărat se găsesc numai deșeuri reciclabile, așa cum este normal să fie. De altfel și entuziasmul râmnicenilor a fost unul salutar, încă de la primele demersuri de extindere a sacului galben în această localitate mică a județului Buzău.

În ultima săptămâna a anului 2018, platformele din Râmnic vor fi dotate cu containere galbene incripționate cu informațiile specifice destinate depozitării deșeurilor reciclabile. RER SUD SA va începe anul 2019 cu acțiunea de extindere a sacului galben în orașul Pogoanele, unde peste 4.000 de gospodării vor fi vizitate de echipa de comunicare în vederea desfășurării activității de informare a localnicilor despre modalitatea de colectare a deșeurilor reciclabile. În total peste 70.000 de locuitori din județ colectează separat deșeurile reciclabile.

Știri despre: , ,