Român fost șofer al lui Donald Trump, la închisoare în SUA

de Stiri Buzau Media
President Donald Trump arrives to speak during a campaign rally at Kellogg Arena, Wednesday, Dec. 18, 2019, in Battle Creek, Mich. (AP Photo/ Evan Vucci)
President Donald Trump arrives to speak during a campaign rally at Kellogg Arena, Wednesday, Dec. 18, 2019, in Battle Creek, Mich. (AP Photo/ Evan Vucci)

Un român care a lucrat o perioadă ca şofer şi gardă de corp pentru Donald Trump, se află de 19 luni în arest în Statele Unite, după ce a fost implicat într-o fraudă cu asigurări în România.

Bărbatul a fost reţinut şi urma să fie deportat, dar avocatul lui a reuşit să obţină suspendarea deportării.

Acum situația lui este incerta, este în continuare ținut în închisoare, poate vorbi la telefon cu familia, dar nu îi sunt permise vizitele.

În vârstă de 38 de ani, Zoltan Tamaș a venit în Statele Unite în mod legal, după ce a participat la loteria vizelor.

A obţinut statutul de rezident în 2011 și și-a găsit repede un loc de muncă.

În campania prezidențială din 2016 a fost șofer și garda de corp pentru familia lui Trump, pentru care lucrase cu 3 ani înainte, la un club de golf dintr-o stațiune de vacanță.

Soția lui și cei doi copii au devenit cetățeni americani în aprilie 2017.

Bărbatul însă nu a fost chemat la interviu. I s-a spus că nu s-au terminat verificările în cazul său.

Două luni mai târziu, Zoltan Tamaș a fost chemat de Ofițerii de Imigrație pentru a lămuri niște probleme.

Funcționarii i-au cerut să predea verigheta, cureaua și ce mai avea prin buzunare – după care, fără alte explicații, a fost reținut.

În România, Zoltan Tamaș fusese condamnat în lipsă pentru fraude în domeniul asigurărilor.

Administrația Trump a lărgit domeniul de aplicare al infracțiunilor care pot duce la expulzare și, potrivit legislației americane, persoanele care au primit ordin de un judecător să părăsească țara își pierd automat statutul de reședință, iar Departamentul pentru Imigrație este obligat să îi rețină.

Sursa:EuropaFm

Știri despre: