Talciocul din Buzău nu se mai deschide

de Stiri Buzau Media

O singură ediție a rezistat talciocul buzoian, după redeschiderea de săptămâna trecută. Deși prefectul județului își dăduse acceptul ca piața volantă „Drăgaica” să fie organizată în continuare, cu respectarea măsurilor de igienă și distanțare și cu unele modificări, situația a fost reevaluată, iar talciocul nu se va mai organiza, deocamdată.

Măsura este întărită de faptul că municipiul Buzău a intrat în scenariul roșu, dar și de faptul că în interiorul târgului era nevoie de o serie de investiții, astfel încât să poată fi asigurată distanțarea fizică între buzoienii care mergeau la talcioc. Duminica trecută, în prima zi în care talciocul din Buzău a fost redeschis după aproape 5 luni în care porțile au fost închise, sute de persoane s-au îmbrâncit, încercând să intre în interiorul târgului. Mulți dintre buzoieni nu purtau mască, distanțarea fizică nu a putut fi respectată. În urma neregulilor înregistrate în Piața Volantă Drăgaica, Direcția de Sănătate Publică Buzău a aplicat 6 amenzi, în valoare totală de peste 7.000 de lei, atât comercianților, cât și organizatorilor, pentru neefectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție.

Până când cazurile de COVID vor scădea, Primăria Buzău va  realiza mai multe schimbări pentru ca episoade precum cel de duminica trecută să nu se mai repete. Astfel, jumătate din cele 500 de mese situate în actualul spaţiu al târgului, vor fi mutate pe terenul adiacent pieţei Drăgaica. De asemenea, muncipalitatea intenționează ca, pe lângă fluxurile de acces din zona străzii Drăgăicii, fluxurile de ieşire din piaţă să fie mutate pe a doua ieşire în zona străzii Hangarului, astfel încât să se evite aglomerația.

Știri despre: