Târgurile de animale autorizate din județul Buzău, închise pe perioadă nedeterminată, din cauza pestei porcine africane

de Stiri Buzau Media

Direcția Sanitar Veterinară Buzău a emis o avertizare publică prin care anunță că începând de joi, 12 iulie, se suspendă pe o perioadă nedeterminată activitatea în toate târgurile de animale autorizate sanitar veterinar de pe raza județului Buzău. Măsura a fost luată ținând cont de evoluția și extinderea pestei porcine africane pe teritoriul României și a necesității aplicării unor restricții asupra mișcării animalelor din specii susceptibile.

Totodată este interzisă organizarea aglomerărilor de animale de interes zootehnic care au ca scop vânzarea animalelor vii. Orice semn de boală la porci va fi notificată OBLIGATORIU medicului veterinar teritorial. Descoperirea oricărui cadavru de porc, indiferent de cauza presupusă sau cunoscută a morții va fi URGENT și OBLIGATORIU notificată medicului veterinar teritorial.

,,Respectarea interdicțiilor dispuse prin prezenta va fi atent monitorizată de echipe mixte de control formate din reprezentanți ai DSVSA Buzău și alte instituții județene cu rol de control și asigurare a liniștii și ordinii publice.Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic”, mai menționează Direcția Sanitar Veterinară Buzău.