Tribunalul Buzău, în pragul unei crize majore de magistrați!

de Stiri Buzau Media

Zvonurile apărute în spaţiul public, privind introducerea unui alt prag al vârstei de pensionare a judecătorilor ar putea crea o criză fără precedent în Tribunatul Buzău. Aceasta în condițiile în care instanțele din județul Buzău se confruntă déjà cu un deficit major de magistrați.

Astfel, Tribunalul Buzău înregistrează 18 posturi vacante din totalul de 32 prevăzute în schemă, Judecătoria Buzău înregistrează 11 posturi vacante din totalul de 34 prevăzute, iar Judecătoria Râmnicu Sărat înregistrează un post vacant din totalul de 7. De asemenea, Judecătoria Pătârlagele înregistrează 2 posturi vacante, iar Judecătoria Pogoanele înregistrează 2 posturi vacante.

În fapt, Tribunalul Buzău funcţionează cu 17 judecători, Judecătoria Buzău cu 12 judecători, Judecătoria Râmnicu Sărat cu 4, Judecătoria Pătărlagele cu 3, iar Judecătoria Pogoanele cu 3 judecători. Aşadar, în condițiile unor scheme de personal care totalizează 83 de posturi de judecător, în cadrul Tribunalului Buzău şi al instanțelor arondate funcționează, în realitate, 39 de judecători, dintre care 8 îndeplinesc, în prezent, condițiile de pensionare. Retragerea acestora ar însemna adâncirea crizei de judecători și o mare problemă în soluționarea cauzelor aflate pe rolul instanțelor buzoiene.

Știri despre: ,