ZIUA ARMATEI ROMÂNE SĂRBĂTORITĂ CU FAST LA BUZĂU

de Stiri Buzau Media

    Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată la Buzău, printr-o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori, desfăşurată la Monumentul „Regimentului 48 Infanterie” din Parcul Eroilor, la care au participat oficialități locale, militari din Garnizoana Buzău șefi de deconcentrate și membri ai partidelor politice. În cadrul manifestărilor, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad a transmis că 25 Octombrie, Ziua Armatei Române a reprezentat şi continuă să fie un moment cu valoare de simbol, nu doar pentru cei îmbrăcaţi în uniforma militară, ci şi pentru întreg poporul român. Ulterior militarii prezenți au defilat prin fața oficialităților buzoiene au survolat pe cer avioane și elicoptere de la Școala de Aplicație pentru Aviație de la Boboc.

Ceremoniile au continuat, după prânz, și în localitatea Costești acolo unde a fost dezvelit Monumentul Eroilor aflat în vecinătatea bisericii din localitate.

La eveniment au participat prefectul județului Buzău, Carmen Ichim și subprefectul Sorin Gheorghe, președintele CJ, Petre Emanoil Neagu și vicepreședintele CJ Adrian Petre, primarul localității Costești, comandantul diviziei 2 Infanterie „Getica” generalul Gheorghiță Vlad, militari în rezervă, veterani de război, preoți și localnici.

Activitățile dedicate acestei zile vor continua după-amiză în Piața Dacia când armata va oferi buzoienilor fasole cu ciolan și un concert de muzică militară. La lăsarea întunericului militarii se vor retrage cu torțe pe străzile orașului către cazarmă.

Știri despre: