Ziua Eroilor – eveniment amplu ce se va organiza la Buzău, în perioada 16 – 17 mai

de Stiri Buzau Media

Câteva zile ne mai despart de marele eveniment organizat de administrația locală. Buzoienii sunt aşteptaţi pe data de 17 mai, la Cimitirul Eroilor din municipiu pentru a-și comemora eroii. Autoritățile locale au pregătit deja programul manifestărilor a fost stabilit în amănunt, nefiind omis vreun detaliu.  Astfel, activităţile vor debuta miercuri, 16 mai, de la ora 20:45, pe platoul din Piaţa Dacia. Aici va fi susţinut un concert de muzică militară, ce va fi urmat de ceremonia  de retragere cu torţe, la care vor participa 400 de militari, dintre aceștia 100 fiind străini.

Traseul va fi – conform programului stabilit – Piaţa Dacia – Aleea Trandafirilor – Bulevardul Unirii – Bulevardul Calea Eroilor – Cimitirul Eroilor. Aici, de la ora 21.30, se va desfăşura o ceremonie, în care vor fi rostite numele tuturor eroilor cunoscuţi din cimitir. Tot pe 16 mai va fi inaugurat Bulevardul Calea Eroilor şi va fi deschisă Expoziţia de fotografii amenajată pe gardul unităţilor militare din Bariera Ploieşti.

Joi, 17 mai, în intervalul  orar  09:00 – 16:00, buzoienii și nu numai, vor putea vizita două expoziții de echipament şi tehnică MApN (în faţa sediului Diviziei 2 Infanterie) și M.A.I. (pe platoul din faţa Monumentului Regimentului 48 Infanterie). De la ora 12:00, va avea loc ceremonia de reinaugurare a Cimitirului Eroilor, ce va fi marcată de ceremonia de depuneri de coroane de flori la Domul Central. Pe toată durata vor fi trase 21 de salve de tun, cu sprijinul Brigăzii de Gardă.

Evenimentul se va încheia cu o paradă militară internaţională la care vor participa 892 de militari români alături de cei din ţările care au eroi îngropaţi în cimitirul din Buzău. Vorbim despre Germania, Austria, Bulgaria, Republica Moldova şi Italia. Acestora li se vor alătura la parada militară și reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne. Pe parcursul celor două zile de manifestări, pe traseele prestabilite se vor institui restricţii în trafic. Iată programul complet al acestui amplu eveniment: