1.325 de copii și tineri cu vârste între 0 și 19 ani au fost confirmați cu noul Coronavirus în primele două săptămâni de școală. Reprezintă 17% din numărul total de cazuri la copii de la începutul pandemiei

de Stiri Buzau Media

În primele două săptămâni de la începerea cursurilor statistica oficială arată că 1.325 de copii și tineri cu vârste între 0 și 19 ani au fost confirmați cu noul Coronavirus, potrivit datelor oficiale. Numărul cazurilor este în creștere față de perioada anterioară, arată datele autorităților, și cazurile din aceste două săptămâni analizate reprezintă 17% din numărul total de cazuri pe această grupă de vârstă.

Cel mai mare număr de cazuri zilnice din perioada analizată a fost înregistrat pe 24 septembrie, 141 de persoane infectate în grupa de vârstă 0-19 ani. În prima săptămână de școală numărul cazurilor (de luni până sâmbătă) a fost de 564, iar în perioada similară din această a doua săptămână numărul cazurilor a fost 661, cu 97 mai multe.

În total, de la începutul pandemiei, numărul cazurilor înregistrate pe segmentul de vârstă 0-19 ani este 7.797, reprezentând 6% din numărul total de cazuri din România. Cazurile înregistrate în ultimele două săptămâni (14-26 septembrie 2020) reprezintă 17% din numărul cazurilor de pe această categore de vârstă.

 

Știri despre: ,