10 şoferi indisciplinaţi, lăsaţi fără permise în ultimele 24 de ore

de Stiri Buzau Media

10 şoferi indisciplinaţi, lăsaţi fără permise în ultimele 24 de ore / Un buzoian s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat la volan iar etilotestul a indicat în cazul său 1,63 mg/l alcool pur în aerul expirat

În urma neregulilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 190 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 62.000 de lei.

55 dintre abateri au fost săvârşite de conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză, ca urmare a vitezelor cu care şi-au condus autovehiculele 2 dintre vitezomani fiind nevoiţi să predea permisele pentru următoarele 90 de zile.

Tot ieri, poliţiştii au sancţionat 16 de conducători auto care nu au utilizat centura de siguranță, alţi 8 fiind sancţionaţi pentru că s-au urcat la volanul unor mașini ce prezentau defecțiuni tehnice.

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au reţinut alte 11 permise de conducere, dintre care 4 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, câte unul pentru circulație pe sens opus, respectiv pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, două pentru nerespecatrea semnificației culorii roșii a semaforeului și alte 3 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Un buzoian de 45 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat la volan iar etilotestul a indicat în cazul său 1,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Buzoianului depistat de polițiști în municipiul Buzău i-au fost recoltate și probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Alți trei șoferi s-au ales cu dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot ieri, poliţiştii au atenționat și 43 de pietoni cu privire la necesitatea și importanța respectării regulilor de circulație.

 ATENȚIE ÎN TRAFIC!

 Reduceţi viteza la trecerile pentru pietoni, în zonele aglomerate, în aproprierea şi la traversarea intersecţiilor, precum şi la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii!

  • Respectaţi-vă partenerii de trafic!
  • Nu conduceţi când sunteţi obosit!
  • Nu folosiţi telefoanele mobile în timpul conducerii!

• Înainte de a porni motorul, aşezaţi copiii pe bancheta din spate şi fixaţi-le centurile de siguranţă!

Știri despre: , ,