4 zile de super-sărbătoare la Buzău și Sărata Monteoru!

de Stiri Buzau Media

Vara va debuta, la Buzău, cu o mega sărbătoare! Este vorba despre două festivaluri reunite sub genericul „Buzău Fest și Zilele Chișinăului la Buzău”, manifestări organizate, în perioada 2-5 iunie, de Consiliul Județean Buzău și Primăria municipiului Chișinău.

Cele mai multe evenimente din cadrul festivalului vor avea loc în stațiunea Sărata Monteoru, pe terenul de fotbal din localitate. Între 2 și 5 iunie, pe lângă concertele de muzică populară și ușoară, la Sărata Monteoru vor fi amenajate tabere militare cu profil istoric și ateliere meșteșugărești.

Artiștii din România și Republica Moldova, care vor susține recitaluri în cadrul festivalului, nu mai au nevoie de nicio prezentare: Inna, The Motans, Frații Adhadov, dar și Zdob și Zdub.

Totodată, în cele trei zile de festival, la Galeriile de artă, Muzeul Județean și Biblioteca Județeană vor avea loc expoziții de pictură și lansări de carte. Tot în perioada 2-5 iunie, va avea loc și o paradă a portului popular, dar și degustări de produse tradiționale buzoiene și de vin moldovenesc.

De asemenea, conducerea Consiliului Județean Buzău anunță un alt eveniment inedit! Timp de două zile, buzoianul Cristian Mănăilă va parcurge pe bicicletă traseul Chișinău – Buzău, lung de peste 400 de kilometri.

Consiliul Judeţean Buzău va pune la dispoziţia buzoienilor autobuze supraetajate pentru a asigura prezența la festival a celor care nu dispun de maşini personale. Acestea vor efectua curse regulate gratuite, începând cu ora 11.00, din oră în oră, între municipiul Buzău şi staţiunea Sărata Monteoru.