Alertă radioactivă la granițele Romăniei !

de Stiri Buzau Media
cernobil

cernobilÎn urma unor incendii de vegetație în zona reactorului avariat de la  Cernobîl, măsurătorile inspectorilor de specialitate au arătat o creștere de 10 ori mai mare a radiațiilor în zona de excluziune.

Potrivit Agerpres, într-un comunicat al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor se arată că deocamdată nu sunt motive de îngrijorare în privința creșterii radioactivității în țara noastră, deoarece măsurătorile arată indici de normalitate în ceea ce privește nivelul admis.

“Stațiile de monitorizare a calității aerului din România, de la granița cu Ucraina  nu au înregistrat în prezent nicio creștere cu semnificație radiologică a nivelurilor de radioactivitate a mediului pe teritoriul național, așadar România este în afara oricărui pericol nu au înregistrat în prezent nicio creștere cu semnificație radiologică a nivelurilor de radioactivitate a mediului pe teritoriul național, așadar România este în afara oricărei stări de îngrijorare ca urmare a evenimentelor petrecute la centrala nucleară de la Cernobîl. Mai mult decât atât, conform modelului de dispersie și a prognozei întocmite de Administrația Națională de Meteorologie, norul de fum format în urma incendiului nu va pătrunde în România în următoarele 36 de ore”, precizează Ministerul Mediului.

 Ambasada României de la Kiev, a informat și ea, conform Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență și Inspecției de Stat pentru Reglementare Nucleară a Ucrainei, că măsurătorile efectuate au confirmat că nu s-au depășit parametrii de radiație decât în perimetrele incendiilor.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns