Asistența la sate va fi îmbunătățită

de Stiri Buzau Media

cabinet-medical (1)Asistenția la sate va fi îmbunătățită. Așa promit ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi Patriarhul Daniel care au semnat un protocol de colaborare pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale a persoanelor defavorizate din mediul rural şi zonele izolate, cu ajutorul medicilor voluntari ai bisericii.

 În baza acestui protocol se vor organiza acţiuni medicale cu caracter umanitar având drept beneficiar persoanele defavorizate din punct de vedere social, cu vârste înaintate, neasiguraţi, persoane cu dizabilităţi, nedeplasabile, pacienţi cu boli cronice sau cu nivel educaţional redus, dar şi cazuri sociale din mediul rural.

Potrivit documentului, scopul acestei colaborări dintre Ministerul Sănătăţii şi Patriarhia Română, în cadrul programului „Sănătate pentru Sate”, este de a facilita accesul la asistenţă medicală primară persoanelor defavorizate din mediul rural şi localităţi izolate, de a depista precoce bolile cu risc endemo-epidemic, bolile cronice, bolile invalidante şi în general bolile care constituie prime cauze de deces în România.

Aceste activităţi se desfăşoară pe bază de voluntariat şi vor urmări creşterea gradului de conştientizare şi implicare în acţiuni de prevenire şi combatere a practicilor care dăunează sănătăţii precum: consumul de tutun, alcool, droguri.

Toate resursele umane, financiare şi logistice necesare executării protocolului sunt puse la dispoziţie de medici voluntari care frecventează slujbele de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, fără să fie afectat bugetul MS sau al fondului naţional unic de asigurări naţionale de sănătate.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns