Autoritățile anunță că 103 angajați din sistemul sanitar au fost testați pozitiv cu coronavirus până acum, dintre care 43 de medici și 45 de asistenți medicali

de Stiri Buzau Media

Grupul de Comunicare Strategică anunță că 103 angajați din sistemul sanitar au fost testați pozitiv cu  până acum, dintre care 43 de medici și 45 de asistenți medicali.

Conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu , după cum urmează:

43 Medici (27 medici Suceava)
45 Asistenți medicali ( 30 asistenți medicali Suceava)
14 Infirmieri ( 13 infirmieri Suceava)
1 îngrijitoare

Cele mai multe cadre medicale infectate cu , 70,  sunt de la Spitalul Județean din Suceava care a fost închis ieri, iar întreg personalul medical plasat în izolare. Unitatea medicală va fi transformată în spital pentru  și vor fi aduși medici de la alte spitale și din alte județe.

Autoritățile au anunțat, totodată că 7 medici și 23 asistenți medicali și personal auxiliar de la Spitalul Clinic de Urgență București se află în izolare la domiciliu după ce au intrat în contact cu un pacient infectat cu .

 

Știri despre: ,