Clădirile din Buzău trebuie vopsite în culori cât mai deschise!

de Stiri Buzau Media
Imobilele din municipiul Buzău vor fi vopsite, de acum încolo, în culori cât de deschise. Cel puțin așa reiese din regulamentul de identitate cromatică, act normativ aprobat recent de Consiliul Local Buzău, care stabilește cum pot fi vopsite clădirile, unele în funcție de zona sau destinația pe care o au.
Astfel, clădirile din cartierele istorice au un regim ceva mai restrictiv, în sensul în care sunt permise doar 6 culori de bază, precum gri deschis sau crem. Regulamentul prevede că pot fi folosite și culori mai intense, pentru a evidenția anumite elemente de construcție, prin contrast cu culoarea de bază, dar aceste culori mai intense nu pot fi utilizate pe mai mult de 20% din suprafața totală a fațadei.
Pentru clădirile din afara zonelor istorice, sunt permise mai multe opțiuni. Sunt desemnate 9 culori de bază care pot fi alese, cărora li se adaugă alte 7 culori pentru accente. Culorile de bază sunt, în generală, nuanțe de crem, gri, alb ivoriu.
O altă regulă importantă este aceea că imobilele care au peste patru etaje pot fi vopsite doar în culori deschise, apropiate de cele naturale.