Conferința “Viitorul Uniunii Europene”, un boost de informare pentru tinerii râmniceni!

de Stiri Buzau Media

 

Astăzi, de la ora 18.00, în Sala de Ședințe a Primăriei, gazda Centrului Europe Direct Râmnicu Sărat, a avut loc, cu participarea a 20 de tineri din Râmnicu Sărat, “CoFE”, în traducere Conferința despre Uniunea Europeană, fiind realizată o incursiune de o oră și jumătate prin prioritățile Uniunii Europene pentru anul 2021, precum și pentru perioada de programare 2021 – 2027, precum și cu trimitere la mijloacele de informare cu privire la temele europene.

Au fost prezentate prioritățile anului 2021 – O Europă Digitală și O Europă Verde, fiind dezbătutecele 6 priorități ale Comisiei Europene pentru perioada 2021 – 2024:

– Pactul verde european

– O Europă pregătită pentru era digitală

– O economie în serviciul cetățenilor

– O Europă mai puternică pe scena internațională

– Promovarea modului nostru de viață european

– Un nou elan pentru democrația europeană

Programul NextGenerationEU, precum și o serie de statistici privitoare la poziția României în Uniunea Europeană, alături de alte teme de interes, au completat prezentarea.

Europe Direct Râmnicu Sărat susține o Uniune a diversității, a implicării, a responsabilității! Conferința a fost moderată de Florin Ceparu – coordonator al Europe Direct Râmnicu Sărat, singurul din cele 25 de centre din România coordonate de o municipalitate.

Știri despre: ,