Cum s-au înfruptat băieții deștepți din pădurile Buzăului. DNA a deschis încă un dosar

de Stiri Buzau Media

padureFostul director tehnic al Direcţiei Silvice Buzău, în prezent inginer silvic la Ocolul silvic privat Siriu, Eduard Moiseanu, dar și fostul prim-procuror de la Pătârlagele, Gavril Vasile, în prezent avocat, și fiul acestuia, Cosmin Mihail vasile, și el tot avocat, sunt în vizorul DNA Ploieşti într-o cauză disjunsă din dosarul retrocedării ilegale a celor peste 5.000 de hectare de la Gura Teghii. Folosindu-se de înscrisuri pe care le-a obținut în virtutea calităților oficiale deţinute în cadrul Direcției Silvice Buzău și în cadrul Ocolului Silvic Nehoiașu, Moiseanu Eduard a reuşit  să obțină aproximativ 2.635 ha în zona denumită „Muntele Siriului”, prin achiziționarea drepturilor litigioase de la unul dintre moștenitorii acționarilor fostei Societăți Forestiere Cheia Buzăului.

După modelul din celălalt dosar în care a fost trimis în judecată împreună cu fostii prefecți de Buzău Paul beganu și maria Buleandră, dar și cu secretarul comunei Gura Teghii, cu ajutorul unor funcționari din Primăria Siriu  a identificat un număr de înregistrare liber în condica de intrări documente, în perioada 2005–2006 și a înregistrat în fals o cerere de retrocedare, cerere care a primit un răspuns nefavorabil. Răspunsul negativ a ajutat la repunerea în termen a acțiunii de constatare în justiție. Ulterior, cu ajutorul avocaților Gavril Vasile și Mihail Cosmin Vasile, Moiseanu a solicitat în instanță recunoașterea dreptului de proprietate pentru aceste suprafețe de pădure. De reuşita acestui demers s-au ocupat cei doi avocaţi a căror relaţie de prietenie cu judecătorul Neculae Toader era de notorietate. În atenția procurorilor sunt şi infracțiuni de spălare de bani și evaziune fiscală sesizate de Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării ­Ba­nilor prin două adrese, una în octombrie 2013 și alta în februarie 2015.

Procurorii anticorupție au intrat pe firul afacerii încă din 2013, iar ulterior, cauza a fost disjunsă din dosarul lotului Beganu, în vederea continuării cercetărilor la DNA Ploiești.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns