Dragos Voicu, primarul comunei Siriu: Cu bucurie în suflet, vă aduc la cunoștință faptul că în data de 24.03.2022, Primăria Comunei Siriu a reușit depunerea la C.N.I. ( Compania Națională de Investiții ) a proiectului privind ”Construirea și dotarea dispensarului uman în sat Lunca Jariștei, comuna Siriu, județul Buzău”

de Stiri Buzau Media

 

Proiectul își propune construirea clădirii unui nou dispensar uman în centrul comunei, lângă Școala Gimnazială Siriu, cu o suprafață generoasă, ce cuprinde cabinetul medicului de familie, un cabinet pentru asistente-primire pacienți, un cabinet de stomatologie, un cabinet de cardiolologie, dotate cu aparatură de ultimă generație, valoare totală a investiției fiind de 4 688 312,73 lei cu TVA, sumă exclusiv de la bugetul de stat.
Terenul pe care dorim să realizăm noul dispensar uman face parte din Domeniul Public al comunei Siriu iar predarea amplasamentului catre Compania Națională de Investiții pentru realizarea investiției s-a realizat conform H.C.L. nr. 34 / 13.05.2022.
Prin înființarea acestui nou dispensar uman ne dorim îmbunătățirea stării generale a cetățenilor prin asigurarea accesului facil la servicii medicale calitative.
După realizarea investiției, clădirea vechiului dispensar uman ar putea deservi, de ce nu, pentru un cabinet veterinar sau pentru altă activitate utilă cetățenilor.
Vă asigur de faptul că vom depune eforturi continue pentru

atragerea de fonduri nerambursabile în vederea realizarii obiectivelor propuse.