Guvernul dă joi OUG pentru ca pacienții cu COVID fără comorbidităţi și asimptomatici să fie tratați acasă. Tătaru: „Vor fi urmăriţi de organele în drept pentru a rămâne la domiciliu”

Guvernul va adopta joi o ordonanţă de urgenţă care va permite ca pacienții cu COVID-19 fără comorbidităţi și asimptomatici să fie tratați acasă, sub supravegherea medicilor de familie, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. El spune că pacienţii vor fi “urmăriţi de către organele în drept”, astfel încât să nu plece și să împrăștie boala.
Întrebat miercuri, la Cluj, ce se va întâmpla cu persoanele asimptomatice care nu vor mai fi internate în spital şi care nici nu vor respecta regulile, Nelu Tătaru a răspuns:
“Mâine avem în şedinţa de Guvern o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 136 în care asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a-şi putea face tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”.
El a mai spus că nu se impun măsuri suplimentare deocamdată în ceea ce priveşte incidenţa COVID-19 şi că fiecare comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă ia măsurile în funcţie de rata îmbolnăvirilor la nivel local.
coronavirusguvernnelu tataruout