HG 1015/2021: carantina de noapte, food court-urile din centrele comerciale și scutirea prezentării certificatului verde digital COVID–19

de Stiri Buzau Media

Carantina de noapte se instituie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 20:00 – 05:00, dacă incidența din localitate trece de 6 la mia de locuitori. Carantina de noapte se scoate când incidența scade cel puțin la 5,5 la mie. Se păstrează regula conform căreia carantina de noapte se aplică în toate zilele săptămânii dacă incidența trece de 7,5 la mie. Atenție: Carantina de noapte NU se aplică celor vaccinați (dovada se face fie prin certificatul verde, fie prin adeverința de vaccinare – ambele în format tipărit sau electronic).

Stabilirea programului comercianților și prestatorilor de servicii în intervalul 05:00 – 18:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, se aplică atunci când incidența locală trece de 6 la mie, dar este până-n 7,5 la mie (se elimină când incidența scade la cel puțin 5,5 la mie).

Se păstrează regula conform căreia restricția de program se aplică în toate zilele săptămânii dacă incidența trece de 7,5 la mie.

Restaurantele și cafenelele din centrele comerciale pot funcționa când incidența e mare – adică atunci când trece de 3 la mie, dar este până-n 6 la mie.  Accesul în aceste zone se face în baza certificatului digital verde privind COVID-19.

Copiii care au cel mult 12 ani scapă de obligația de a avea certificat verde de testare negativă atunci când se duc singuri sau împreună cu familia acolo unde accesul este permis numai pe bază de certificat verde (de exemplu, la restaurant, la teatru sau la cinematograf).

 

Știri despre: , ,