În cursul ultimelor 24 de ore, pompierii buzoieni au acționat pentru gestionarea a 29 situații de urgență, dintre care solicitări pentru intervenția echipajelor S.M.U.R.D., în număr de 16.

de Stiri Buzau Media

Totodată, salvatorii au intervenit la o misiune de asanare muniție, un accident rutier, o misiune de evacuare a apei, dar și alte 10 situații de urgență.

Prin Centrul Operațional Județean, au fost monitorizate și gestionate un număr de 7 avertizări de coduri meteorologice și hidrologice(galben, portocaliu și roșu). Având în vedere fenomenele meteorologice și hidrologice periculoase menționate în avertizările de cod roșu, comanda inspectoratului a dispus:
• Ridicarea capacității operaționale la nivelul structurilor de intervenție ale inspectoratului;
• Informarea președinților Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din localitățile vizate;
• Informarea membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
• Emiterea a două mesaje RO-Alert pentru avertizarea populației din zonele vizate, la orele 12:31 respectiv 14:32.

⚠️Intervenții din ultimele 24 de ore:

La ora 14:30: un echipaj de pompieri din cadrul Punctului de lucru Beceni s-a deplasat în localitatea Lopătari, județul Buzău, unde a fost semnalată, o gospodărie inundată cu apă provenită din torenții produși în urma precipitațiilor abundente. Cu ajutorul motopompei, pompierii au evacuat apa, misiunea finalizându-se în jurul orei 17:00.

La ora 18:01: un echipaj din cadrul Punctului de lucru Nehoiu a intervenit pe raza orașului Nehoiu, pentru a îndepărta un copac (nuc) care a căzut pe carosabil (D.N.10), avariind ușor un autoturism staționat. Împreună cu autoritățile publice locale, în scurt timp, s-a reușit îndepărtarea acestuia, iar pompierii au rămas la fața locului, pentru asigurarea zonei, ținând cont de faptul că arborele, în cădere, a afectat și instalația electrică din zonă. La fața locului a fost prezentă și o echipă a distribuitorului de energie electrică.

La ora 18:40: în urma unui apel de urgență, ce menționa un eveniment rutier pe centura de nord a municipiului Buzău, la fața locului s-au deplasat două autospeciale S.M.U.R.D. și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul I.S.U. Buzău, unde au identificat un autoturism în afara părții carosabile, răsturnat pe plafon, în interiorul acestuia aflându-se două persoane, ambele, cu vârste de aproximativ 70 de ani. Pompierii au procedat la extragerea victimelor și asigurarea primului ajutor medical, ulterior ambele fiind transportate la spital.

Știri despre: , ,