În ultimele 24 de ore polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au continuat activitățile în trafic pentru monitorizarea respectării prevederilor legale privind deplasarea persoanelor

Polițiștii rutieri au acționat în dispozitive și puncte de blocare, pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgență.

În acest context, polițiștii Biroului Rutier Buzău au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea reglementărilor legale privind restricțiile de circulație prevăzute de ordonanțele militare în vigoare.

Alți 6 contravenienți s-au ales cu sancțiuni pentru depășirea limitelor legale de viteză, iar 3 dintre aceștia au rămas fără permis de conducere. În această situație s-a aflat și un prahovean de 34 de ani, depistat pe DN1BE577, în localitatea Săhăteni, circulând cu o viteză de 114 km/h.

În cadrul celorlalte activităţi desfăşurate în trafic poliţiştii rutieri au mai sancționat șoferii care fie nu au respectat regulile privind portul centurii de siguranță, fie  s-au urcat la volanul unor mașini cu defecțiuni tehnice.

În total au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 120.000 lei.

Tot ieri, poliţiştii au întocmit două dosare penale, unul pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului (0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, alcoolemie înregistrată în cazul unui buzoian de 21 de ani, depistat conducând pe raza municipiului Râmnicu Sărat) și unul pentru conducerea unui vehicul de către o persoană care nu figura în evidența posesorilor de permis de conducere.

SIGURANȚA ÎN TRAFIC = SIGURANȚA RUTIERĂ!

Reamintim că polițiștii rutieri sunt în trafic și monitorizează respectarea legislației pe toate planurile, continuă acțiunile de combatere a criminalității sub toate formele ei.

Așadar, în această perioadă polițiștii rutieri iau toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii virusului Covid 19, dar intervin în continuare pentru contracararea oricăror ilegalități, inclusiv în cazul celor privind regulile în trafic așa cum sunt prevăzute de O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Respectați regulile de circulație pentru siguranța dumneavoastră, dar și pentru a evita să fiți sancționați. Chiar dacă în contextul actual, al restricțiilor de circulație, traficul tinde să fie mai lejer, nu uitați de necesitatea respectării:

– semnificației culorii roșii a semaforului electric!

– regulilor privind prioritatea!

– interdicției de a consuma alcool înainte de a urca la volan!

– indicațiilor polițiștilor rutieri!

FIȚI RESPONSABILI!

coronavirusizolarepolitie