Încă trei țări anunță primele cazuri de infecție cu noul coronavirus

de Stiri Buzau Media

La nivel mondial, coronavirusul s-a răspândit în 49 de țări.

În Lituania, femeia diagnosticată cu noul coronavirus are 39 de ani, a fost izolată, la spital și prezintă doar simptome ușoare de boală.

Ea a participat recent la o conferință în orașul talian Verona.

De altfel, Italia este cea mai afectată țară europeană de coronavirus, cu 17 decese și peste 350 de îmbolnăviri și a treia la nivel mondial, după China și Coreea de Sud.

În Belarus, pacientul diagnosticat cu coronavirus este un student iranian care a intrat în țară, săptămâna trecută, din Azerbaidjan.

În Noua Zeelandă, după înregistrea primului caz de coronavirus , la o femeie de 60 de ani care a călătorit în Iran, autoritățile le-au interzis celor care vin din Iran să intre în țară.

O măsură similară a fost luată și de Rusia, în cazul chinezilor, iranienilor și sud-coreenilor.

După China, unde s-au înregistrat peste 2.700 de decese, Iranul pe locul al doilea, la nivel mondial în privința morților cauzate de coronavirus. Sunt 19 persoane decedate.

Și Olanda a confirmat recent primul caz de infectare cu coronavirus, la un bărbat care a vizitat recent regiunea italiană Lombardia, iar în Nigeria, virusul a fost depistat la un intalian care lucrează în această țară din Africa subsahariană.

Sursa:EuropaFm

Știri despre: