Încep probele scrise din sesiunea a doua a bacalaureatului

de Stiri Buzau Media

bacalaureatAbsolvenţii de liceu susţin, de luni până vineri, probele scrise din sesiunea a doua a bacalaureatului. Potrivit calendarului după care se desfășoară bacalaureatul de toamnă, prima probă scrisă a examenului este cea la limba şi literatura română, urmată de cea la limba maternă, de proba obligatorie, la matematică sau istorie, şi de proba la alegere dintre mai multe discipline.

Rezultatele vor fi afişate în 31 august, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie. Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, măsura fiind luată în iunie, prin ordin de ministru, cu puţin timp înainte de susţinerea probelor scrise din prima sesiune a bacalaureatului.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns