Informațiile false despre coronavirus, care au umplut internetul

de Stiri Buzau Media

Pe rețelele de socializare circulă nenumărate informații false referitoare la coronavirus.

În unele cazuri chiar apare sigla ministerului Sănătății, ceea ce poate induce în eroare.

Autoritățile ne recomandă să ne luăm informații doar din surse oficiale și fac apel la calm.

Una dintre ştirile false legate de coronavirus spune că este fatal şi că metoda de prevenire este să îţi menţii gâtul umed.

Informația este atribuită în imaginle care circulă pe rețelele de socializare Ministerului Sănătății. Dacă întâlniți această știre, trebuie să știți că nu are o bază științifică.

O altă informație neadevărată este că cea mai întâlnită metodă de a răspândi virusul este prin bancnote, așa că una dintre metodele de prevenire ar fi să nu le atingem.

Nici în acest caz nu există o bază științifică care să confirme dacă noul tip de coronavirus se răspândește sau nu prin bancnote.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că toate informaţiile legate de coronavirus trebuie luate de pe site-urile oficiale ale Ministerului Sănătăţii, cel al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Ministerului Afacerilor Interne.

Organizația Mondială a Sănătății a transmis că transmite că cea mai eficientă metodă de combatere a răspândirii coronavirusului este respectarea regulilor de igienă.

Știri despre: