Investiții în spitalele buzoiene în perspectiva unui nou val al pandemiei

de Stiri Buzau Media

Toate spitalele din județul Buzău trebuie să își pună la punct instalațiile de oxigen, astfel încât un eventual val 4 al pandemiei de coronavirus să nu creeze probleme în unitățile medicale. Aceasta a fost concluzia unei întâlniri între managerii de spitale și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău, în cadrul căreia a fost întocmit și un plan de măsuri ce trebuie pus în practică până pe 15 septembrie.

Potrivit planului autorităților sanitare buzoiene, Spitalul Municipal Râmnicu Sărat trebuie să își extindă rețeua de oxigen în mai multe saloane, dar și să identifice posibilitatea angajării de noi medici în Secția A.T.I.

La rândul său, Spitalul CFR Buzău va  trebui să își monteze mai multe butelii de oxigen care să permită o autonomie mai mare, iar Spitalul de Boli Cronice Smeeni să se doteze cu 5 concentratoare de oxigen cu o capacitate de 10 litri/minut.

De asemenea, Spitalul Orășenesc Nehoiu va trebui să își monteze o instalație de oxigen pentru Secția A.T.I. și să își repare  liftul defect, astfel încât să realizeze  circuite separate pentru pacienții Covid și non-Covid.

 

Știri despre: , ,