Jandarmeria Buzău – raport de activitate al anului 2020

de Stiri Buzau Media

În anul care s-a încheiat, în care evoluția situației operative a fost caracterizată de un grad de complexitate ridicat, jandarmii buzoieni au executat misiunile ce le revin, conform competențelor legale, prin angrenarea la maximum a resurselor urmane si materiale la dispoziție, aliniindu-se efortului general al tuturor autorităților în ceea ce privește limitarea efectelor pandemiei.

Acțiunile pe linia activităților de prevenire s- au axat pe conștientizarea populației privind necesitatea  respectarii măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid- 19.

Rezultatele multitudinii de misiuni pot fi prezentate sintetic prin aceea că au fost constatate 321 de infracțiuni, atât în acțiuni proprii, cât și în patrule mixte, în cooperare cu polițiști, respectiv au fost aplicate peste 4720 de sancţiuni contravenţionale, amenzile însumând aproape 1653500 de lei. În urma acestor activități au fost confiscate 63,36 mc masă lemnoasă, 2.800 materiale pirotehnice,16.660 țigarete.

Unele misiuni au avut caracter de noutate, fiind de menționat în acest sens  măsurile de ordine publică, dar și intervențiile în zona centrelor de carantină instituționalizată, asigurarea transporturilor persoanelor ce urmau a fi plasate în carantină, executarea misiunilor ocazionate de carantinarea celor două zone de pe raza județului, cartierul Poștă din mun. Buzău, respectiv satul Râmnicelu, situații în care jandarmilor buzoieni le-a revenit și responsabilitatea coordonării și integrării tuturor forțelor participante.

În contextul aplicării măsurilor de prevenire și combatere a noului coronavirus au fost suplimentate efectivele de jandarmi care au acționat în sistem integrat în cooperare cu efective din cadrul IPJ Buzău pentru menținerea ordinii publice, fiind implicați în misiuni pe raza județului și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești.

Deși provocările în domeniul misiunilor specifice au fost multiple și complexe, nu au fost înregistrate evenimente cu impact semnificativ  asupra climatului de ordine publică, majoritatea situațiilor apărute fiind soluționate în mod eficient prin Dialog.

Jandarmeria Buzău şi-a consolidat rolul de furnizor de securitate pentru cetăţeni, adaptându-se permanent la tendinţele şi provocările apărute.