Laurențiu Țepeluș – comunicat de presă

de Stiri Buzau Media
?????? ??????̦??? sunt, și nu cred că sunt subiectiv când spun asta, printre cele mai importante, dacă nu chiar pe primul loc, legi ale României.
De aceea, trebuie dezbătute, adaptate și adoptate pentru ca ele să răspundă nevoilor reale din educație, să nu mai fie nevoie de sute de modificări.
PSD are următoarele obiective esențiale, strategice, de mare importanță pentru copii și părinți, în privința proiectelor Legilor Educației;
?) Acces neîngrădit la educație pentru toți copiii;
?) Combaterea abandonului școlar;
?) Importanța pregătirii viitoarei forțe de muncă, respectiv calificarea în funcție de cerințele pieței muncii
?) Dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc.
o Analiza pe care PSD a făcut-o până acum asupra proiectelor de lege concepute de ministerul Educației a evidențiat necesitatea corectării câtorva chestiuni cheie, definitorii pentru viitorul copiilor.
o ????????? ?̂? ?????; PSD nu va accepta o formulă care restrânge drastic accesul copiilor la educație de calitate; este cel puțin discutabil dacă liceele să aibă dreptul să-și organizeze propriile admiteri, cu propriile subiecte pentru că ar crește riscul practicii neloiale a meditațiilor și al corupției.
o ??????? ?? ???????????: PSD privește cu multă rezervă înmulțirea probelor de examen, așa cum e propusă în proiect.
o ????????̦???? ???????? ?????????? ?̦? ??????????? ?????̆??? ?̂???̆?̦?̆???????; nu e o soluție, mai ales în condițiile lipsei acute de profesori dedicați.
o ?̂???̆?̦?̆??̂???? ??????? care, după opinia noastră, ar trebui să țină cont inclusiv de realitatea bazei noastre școlare.
o Nu în ultimul rând, ????? ??????̦??? ??????? ??̆ ????????̆ ?̦? ????????? ?̂? ???? ??-? ??????̦?? ?? ?????? ??̆????̦? ?̂? ????????. Dacă tot vrem să se întoarcă românii acasă trebuie să găsim soluțiile corecte pentru integrarea copiilor născuți și crescuți în diaspora.
Jaloanele PNRR sunt importante, respectarea termenelor este importantă, dar cel mai important este #viitorul #educației copiilor noștri, de aceea trebuie ca în prezent să analizăm temeinic și să adoptăm după o dezbatere reală, aplicată, în care este implicată întreaga societate.
Laurențiu Țepeluș
Știri despre: , ,