Ministru RETRAS. Despre cine e vorba!

de Stiri Buzau Media
Ministru RETRAS. Despre cine e vorba!

Ministru RETRAS. Despre cine e vorba!Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat, într-o postare pe Facebook, că a hotărât să retragă propunerea Cristinei Guseth pentru portofoliul Justiţiei, „pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiţiei din Guvern”.

Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiţiei din Guvern, într-un an foarte important pentru menţinerea credibilităţii activităţii Justiţiei, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu – a scris Cioloş pe contul său de Facebook.

El a precizat că dimineaţă va înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere pentru acest minister.

Aceasta este a doua propunere de ministru retrasă de premierul desemnat. Duminică, la câteva ore după prezentarea listei Cabinetului, Andrei Baciu a fost retras de pe lista miniştrilor, în locul său fiind propus, pentru portofoliul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Dacian Cioloş a făcut anunţul privind retragerea propunerii de la Justiţie printr-o postare apărută luni noapte, la ora 01:30, pe pagina sa de Facebook.

Luni seară, în urma audierilor în comisiile parlamentare, Cristina Guseth a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană, este propunerea pentru Ministerul Justiţiei, nominalizarea ei fiind depusă la Parlament, potrivit unor surse politice. Ea urmează să fie audiată de parlamentarii din comisiile juridice după ce va sosi în ţară de la Bruxelles, în condiţiile în care şedinţa Parlamentului pentru votul de încredere care ar urma să fie dat Cabinetului Cioloş a fost amânată.

După retragerea Cristinei Guseth, a fost avansat numele lui Mihai Selegean pentru ministerul Justiţiei, membrii comisiilor juridice fiind înştiinţaţi, neoficial, în legătură cu această nominalizare. Cea asupra căreia s-a decis premierul desemnat este însă Raluca Prună, înalt funcţionar la Comisia Europeană, care este aşteptată să sosească de la Bruxelles.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns