Mocanu și Bădulescu mută ALDE la PMP

de Stiri Buzau Media

Organizaţia ALDE Buzău pleacă în bloc la PMP, este anunțul oficial al conducerii județene a Alianței Liberalilor și Democraților:

„Organizaţia Judeţeană a ALDE Buzău trece astăzi in corpore la Partidul Mişcarea Populară. Această decizie politică majoră, cu impact deosebit pe scena buzoiană, a avut la bază direcţia recent imprimată partidului de conducerea ALDE şi argumente politice locale.

Trecerea a fost pregătită, în cursul lunii februarie, de două întâlniri în forurile statutare judeţene, în cadrul cărora şefii organizaţiilor au dat în unanimitate un vot pentru menţinerea ALDE pe partea dreaptă a eşichierului politic. Preşedintele ALDE Buzău, deputatul Adrian Mocanu, şi senatorul Dorin Bădulescu au adus la cunoştinţa preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu şi a secretarului ­ge­neral Daniel Chiţoiu mandatul încredinţat de organizaţiile locale. Poziţia Buzăului nu a fost singulară, ea fiind împărtăşită de mulţi lideri judeţeni liberal-demo­craţi. Răspunsul primit de la condu­cerea ALDE este vizibil la nivel public şi conturează alăturarea de poziţiile PSD şi PRO România.

Prin urmare, opţiunea de a colabora cu PSD-ul fiind exclusă din start de echipa de la Buzău, deputatul Adrian Mocanu şi se­natorul Dorin Bădulescu au decis astăzi să opteze pentru partidul pe listele căruia au fost aleşi în 2016, Partidul Mişcarea Populară. în cursul zilelor următoare, toţi membrii echipei ALDE Buzău vor completa şi semna adeziuni la Partidul Mişcarea Populară”, se arată într-un comunicat de presă al ALDE Buzău.