Nereguli din trafic

de Stiri Buzau Media

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 93 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 42.000 de lei.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 39 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 3 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile.

Cea mai mare viteză în localitate– 104 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui şofer de 54 de ani, din Bucureşti, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în localitatea Cioranca.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(8), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice(8), dar şi pentru alte abateri în trafic(18).

Poliţiştii au reţinut alte 3 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar şi pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare.

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au sancţionat şi 21 de pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze.

 

FACEM APEL LA RESPONSABILITATE ÎN TRAFIC!

RESPECTAȚI REGULILE DE CIRCULAȚIE!

  • Poliţiştii buzoieni recomandă conducătorilor auto să circule cu o viteză adaptată în permanenţă condiţiilor meteo şi de trafic, să păstreze o distanţă suficientă faţă de autovehiculele din faţă, precum şi pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când situaţia impune!
  • Păstraţi-vă calmul în cazul unor blocaje rutiere temporare! Fiți politicoși cu ceilalți participanți la trafic și nu blocaţi intersecţiile. Nu depăşiți coloanele de autovehicule.
  • Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.
  • Totodată, pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi când vizibilitatea este redusă și să se asigure foarte bine înaintea traversării drumurilor.

 

Știri despre: