Nereguli din trafic – peste 230 de sancţiuni aplicate participanţilor la trafic în ultimele 24 de ore

de Stiri Buzau Media

În urma activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră, au fost aplicate 232 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind în cuantum de peste 61.000 de lei.

Polițiștii rutieri au executat acţiuni punctuale pe linia depistării și sancţionării persoanelor care conduc autovehicule pe drumurile publice fără a folosi centura de siguranţă şi alte dispozitive de retenţie. În acest context, au fost aplicate 90 de sancţiuni contravenţionale pentru această categorie de abatere de la normele rutiere. Acțiunile se circumscriu calendarului de activităţi al Organizaţiei Europene a Poliţiilor Rutiere – TISPOL.

Alte 59 dintre sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 20 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, precum şi pentru alte abateri constatate în trafic.

Împotriva a 8 conducători auto sancţionați din cauza vitezei, a fost luată şi măsura tehnico – administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză –149 km/h – a fost înregistrată de aparatele radar ce au acţionat pe DN 2 E85 în localitatea Poșta Câlnău, la volanul autoturismului fiind depistat un râmnicean de 53 de ani.

Fără permis au rămas și alți 2 conducători auto care au condus autoturismul sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, 35 de pietoni au fost sancţionaţi pentru că au ales să traverseze neregulamentar.

 Respectați regulile de circulație!

Polițiştii recomandă celor care pornesc la drum să conducă prudent, să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere să se asigure temeinic.

Referitor la circulaţia în condiţii de vizibilitate redusă (ceață, ploaie), este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

Folosirea corespunzătoare a luminilor de către conducătorii auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca sistemul de iluminare-semnalizare să fie folosit în mod corespunzător, funcție de categoria de drum și de ora la care conducem.

 Alegeţi viaţa! Fiţi prudenţi!

Știri despre: , , ,