Nereguli în trafic

Din buletinul de presă al IPJ Buzău

 

Ieri, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au actionat între orele 15.00-21.00, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente pe raza judetului Buzău, accidente în care ar putea fi implicaţi pietonii, bicicliştii şi căruţaşii.

În acest context au fost aplicate 121 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 38 aplicate categoriilor de participanţi la trafic anterior menţionate, totodată fiind reţinute în vederea suspendării 6 permise de conducere (pentru neacordarea de prioritate şi pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, dar şi pentru depăşirea limitelor de viteză).

50 dintre abateri au fost comise de şoferi care au încălcat limitele de viteză maxime admise, împotriva a trei dintre aceştia fiind luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, pentru o perioadă de 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză în localitate – 112 km/h – a fost înregistrată maşina condusă de un şofer de 51 de ani, din Săgeata, care se deplasa pe DN2E85, în localitatea Cioranca.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 49.000 de lei.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au întocmit două dosare penale, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere sau având dreptul de a conduce suspendat.

sanctiuni contraventionaletrafic rutier