Petre Emanoil Neagu vrea ca taberele școlare să revină administrațiilor locale

de Stiri Buzau Media

Instalarea unui guvern legitim dă speranțe responsabililor Consiliului Județean că se va găsi soluția legală pentru plățile pe care această instituție le-a făcut în vederea ameliorării condițiilor din spațiile destinate carantinei pentru buzoienii care se întorc din țările cu zone afectate de coronavirus.

Atfel, președintele instituției, Petre Emanoil Neagu a explicat, într-o conferințăde presă, că s-au alocat bani pentru ca oamenii beneficieze de un minim de condiții, chiar dacă spațiile respective nu aparțineau și nu se aflau în administrarea Consiliului Județean. Acesta este și motivul pentru care conducerea Consiliului Județean consideră oportun ca obiectivele de la Arbănași și Poiana Pinului să treacă în administrația autorităților locale:

„Voi face toate demersurile necesare pentru ca anumite obiective să treacă în subordinea autorităților locale. Este inadmisibil ca o tabără precum cea de la Poiana Pinului să arate așa cum arată. Este o tabără funcțională; cei de la Ministerul Tineretului și Sportului se folosesc de ea, dar arată așa cum arată. Are probleme cu căldura, cu spațiile, cu igiena. Noi încercăm să găsim spații adecvate și nu este vorba de eforturile financiare pe care le-a făcut Consiliul Județean, pentru că era de datoria noastră să le facem, dar trebuie ca toți să fim conștienți și să ne dăm mâna și să protejăm populația, să ieșim din această situație de criză. Trebuie să fim conștienți că nerespectând regulile ne facem rău nouă și celorlalți”, a spus președintele Consiliului Județean.