Poliţiştii au aplicat peste 180 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 19 permise de conducere

de Stiri Buzau Media

În ultimile 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi au aplicat 185 sancţiuni contravenţionale, au reţinut 19 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Aparatele radar au înregistrat 64 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 14 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele  90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 130 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 33 de ani din Adjud, care rula pe Şoseaua Nordului în municipiul Buzău.

Alte sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (37), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (19), dar şi pentru alte abateri în trafic (33).

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi 10 pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze drumurile publice.

Alte 5 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare  dar şi pentru conducerea unor autovehicule sub influenţa alcoolului.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 75.000 de lei.

Știri despre: , ,