Politistii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au continuat activitățile specifice privind curățenia pe raza municipiului Buzău și zonele limitrofe

de Stiri Buzau Media

Politistii locali din cadrul Compartimentului Protectia Mediului au  continuat activitatile specifice privind curatenia pe raza municipiului Buzau si zonele limitrofe  (DN 2B -zona cuprinsa intre Sos.Nordului-Hanul lui Tinta), Soseaua de Centura de Est, cart. Orizont- vis à vis Restaurant Aqua Max).

Pentru neregulile constatate, de la inceputul anului au fost aplicate un numar de 41 sanctiuni contraventionale, in conformitate cu prevederile Legii 101/2006 si H.C.L 326/2017 – Regulamentul public de salubrizare al municipiului Buzau si H.C.L 279/2017-  privind accesul si deplasarea vehiculelor cu tractiune animală, cât si a celor trase sau împinse cu mâna, pentru transportul deseurilor, precum si colectarea/ridicarea de către persoane neautorizate a deseurilor de orice natură depozitate la platformele de colectare a deseurilor menajere. Valoarea totala a amenzilor fiind de 18.500 lei.

Deasemenea au fost notificati un numar de 5 proprietari, in conformitate cu O.U.G.195/2005 –privind protectia mediului,  avand obligatia de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcţional, în special a celor situate de-a lungul căilor de comunicaţie rutiere. Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei (RON) la 6.000 lei (RON), pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei (RON) la 50.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Recomandam cetatenilor municipiului Buzau, care urmeaza sa faca diferite reparatii la imobilele detinute, sa contacteze operatorul de salubrizare pentru ridicarea molozului si a celorlalte reziduuri rezultate din demolari.

Știri despre: , ,