Pompierii, în prag de sărbătoare. Ce pregătește ISU Buzău pentru 13 septembrie

de Stiri Buzau Media

isu buzauZiua de 13 Septembrie a fost şi va rămâne un reper fundamental în conştiinţa naţională a românilor prin faptele de armă săvârşite sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, în această zi fiind sărbătorită Ziua Pompierilor din România.

Astfel pentru sărbătorirea a 167 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi a Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău aduce în atenţie programul de activităţi ce vor fi desfăşurate în perioada imediat următoare.

În ziua de vineri, 11.09.2015, cu începere de la orele 10:00, va fi inaugurat în comuna Pietroasele, printr-un ceremonial militar şi religios, primul punct de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău.

Structura de intervenţie, dislocată de la Detaşamentul de Pompieri Buzău, va deservi zona de sud-vest a judeţului care circumscrie comunele Pietroasele, Breaza, Ulmeni şi Merei, cu cele 23 de sate aparţinătoare, însumând o suprafaţă de 21.244 ha, cu o populaţie de aproximativ 13100 de locuitori.

În ziua de duminică, 13.09.2015, începând cu orele 10:30, se vor organiza ceremonii de depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori la Monumentul Eroilor Pompieri de la Mihăileşti, la Statuia Eroului Pompierilor din Dealul Spirii – căpitan Pavel Zăgănescu din municipiul Râmnicu Sărat, strada Crângul Meiului, nr 85, precum şi la mormintele eroilor pompieri buzoieni.

De asemenea, în aceeaşi zi (13.09.2015), în intervalul 09:00-14:00, toate subunităţile din subordinea inspectoratului  îşi vor deschide larg porţile pentru publicul care doreşte să afle specificul profesiei noastre, să ne cunoască şi să vizioneze tehnica şi echipamentele cu care echipajele participă la diferitele misiuni.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns