Prahovean bănuit de furt reținut de poliţiştii de la Secția de poliție rurală Smeeni

de Stiri Buzau Media

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Secției de poliție rurală Smeeni, s-a stabilit un tânăr în vârstă de 29 de ani din Prahova este principalul bănuit în cazul unei infracţiuni de furt comise pe raza comunei Glodeanu Sărat.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, în ziua de 01 aprilie a.c., tânărul ar fi abordat un localnic în vârstă de 75 de ani şi, sub pretextul că ar vrea să-i ofere pomană, l-ar fi determinat să-i schimbe o bancnotă de 500 de lei, pentru a-i lăsa şi o sumă de bani drept pomană. La propunerea prahoveanului, soția localnicului ar fi plecat într-o altă cameră pentru a aduce banii schimbaţi. La întoarcere, bănuitul i-a îndemnat să completeze câte o declarație în care să consemneze că au primit câte o sacoșă cu alimente și suma de 200 lei. În acest timp, profitând că bătrânii sunt preocupați de completarea declarației și nu sunt atenți, bănuitul s-a deplasat în camera în care a observat că bătrânii îşi ţineau banii şi a sustras 7000 lei.

Poliţiştii Secției de poliție rurală Smeeni l-au identificat pe tânărul prahovean și, cu sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, l-au depistat și reținut pentru 24 de ore. În data 04 aprilie a.c., instanța a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

Totodată, poliţiştii reamintesc buzoienilor că, pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de acest gen, trebuie să dea dovadă de prudenţă mai ales atunci când necunoscuţii care îi abordează sub diferite pretexte, le solicită sume de bani sau diferite bunuri de valoare în schimbul unor servicii.

O verificare atentă cu privire la calitatea sub care se recomandă persoanele respective îi poate scăpa de o pagubă importantă.

De asemenea, poliţiştii vă atenţionează să nu primiţi persoane necunoscute în locuinţa dumneavoastră, indiferent ce motive invocă!

Știri despre: , ,