Senatoarea PNL de Buzău Doina Tudor poate fi reținută și arestată

de Stiri Buzau Media

1625757_702437289898316_1152804331397372609_nSenatorii au aprobat cererea DNA privind reținerea și arestarea senatoarei PNL Doina Tudor, cu 61 voturi pentru și 57 împotrivă.
În fața colegilor din Senat liberala s-a plâns că a fost înșelată de soț.


Acuzele care mi se aduc sunt complet nefondate, neprobate si nereale”, a spus ea. Cu privire la intermedierea unei mite către fostul soț, ea le-a spus senatorilor: ‘Un barbat indragostit, plecat pe un alt drum, va mai apela la serviciile celei de care se desparte? Dar o femeie ranita si obosita mai e capabila sa-l ajute? Cum ar putea cineva crede asa ceva? (…)
„Va marturisesc socul meu la aflarea acuzelor. Am studiat dosarul in comisia juridica si in afara unui denunt mincinos nu exista nicio proba incriminatorie. Implicarea mea in acest dosar este halucinanta – a declarat aceasta.


Marți, la DNA, senatoarea a făcut denunțuri pe bandă rulantă în scandalul mită de la Carabulea pentru preşedintele Comisiei de supraveghere a asigurărilor.
În timp ce pe fostul ei coleg din camera superioară a Parlamentului, fostul secretar general al Senatului, Marian Ovidiu, îl acuză că şi-ar fi păstrat întreagă mită de 500 de mii de euro, pe soţul ei îl acuză de trădare.

Senatoarea Doina Tudor este acuzată de complicitate la luare de mită. Procurorii anticorupţie susţin că ar fi intermediat o parte din suma care a ajuns la soţul ei.
Daniel Tudor, fostul preşedinte al comisiei de supraveghere a asigurărilor, devenit ulterior vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, ar fi primit bani de la proprietarul companiei de asigurări Carpatica, omul de afaceri Ilie Carabulea.

Totul pentru muşamalizarea unui control făcut la firma de asigurări care se află într-o situaţie financiară precară. Parlamentarul a ajuns luni la DNA pentru a aduce documente cu care, spune ea, şi-ar dovedi nevinovăţia.
Doina Tudor, senator, suspect: “O singură declaraţie am de făcut. Acuzele care mi se aduc sunt într-o perioada în care culmea nu eram în ţară, lucru pentru care am adus dovezi materiale, bilete de avion şi paşapoarte cu vize.”
Reporter: „Este posibil să fi greşit domnul senator datele?
Doina Tudor: Nu, este posibil să fi minţit.
Reporter: Este posibil să fi reţinut dumnealui banii plătiţi de Carabulea?
Doina Tudor: Cu siguranţă.”
Reporter: „Gurile bune spun că v-aţi împacă cu domnul Tudor.
Doina Tudor: Nu, niciodată. Dansul este recăsătorit.”

Doina Tudor l-a denunţat public şi pe fostul secretar general al Senatului, Marian Ovidiu, cel considerat de anchetatori că fiind al doilea intermediar al mitei pe care ar fi plătit-o Ilie Carabulea.

Între timp, Daniel Tudor a fost plasat în arest la domiciliu. DNA a contestat decizia, iar astăzi judecătorii ICCJ decid dacă mențin cererea procurorilor privind arestarea preventivă a lui Tudor.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns