Stela Duță, prima medalie ca antrenor!

de Stiri Buzau Media
După ce a cucerit nenumărate titluri și medalii, în ringurile de box din întreaga lume, buzoianca Stela Duță a obținut o primă performanță și ca antrenor. Elevul său, Gabriel Alexandru Gherghe a reușit să urce pe ultima treaptă a podiumului la categoria 75 de kilograme, la Cupa României de Tineret, găzduită anul acesta de Brăila.
Sportivul buzoian practică boxul de doar doi ani, primii pași în ring fiindu-i ghidați de maestrul Constantin Voicilaș. Steluța Duță i-a devenit antrenoare în luna iulie. Pentru Steluța Duță este o performanță remarcabilă, în contextul în care pugilista din Buzău abia pășește în lumea antrenoratului.
La întrecerea de la Brăila, lotul de tineret de la CSM Buzău, pregătit de Steluța Duță, a fost format din Alexandru Gherghe (75 kg), Mario Andrei Berțea (67 kg), Alexandru Mirică (71 kg) și Mihai Drăgan, aceeași categorie.
Cupa României de Tineret a adunat întreaga elită juvenilă a pugilismului din țară. Peste 100 de sportivi, la 13 categorii de greutate, au încrucișat mănușile timp de patru zile, în speranța că își vor adjudeca trofeele puse la bătaie de organizatori.