“Ținutul Buzăului” ar putea fi acreditat UNESCO înainte de Paște

Geoparcul “Ținutul Buzăului” ar putea primi acreditarea UNESCO chiar înainte de Paște. Reprezentanții UNESCO se vor întâlni în jurul datei de 15 aprilie pentru a da verdictul în cazul acestei solicitări făcute de județul Buzău, iar dacă răspunsul va fi favorabil, pe 21 aprilie, va avea loc și o întrunire între boardul UNESCO și reprezentanții “Ținutului Buzăului” .

Buzăul a primit un prim răspuns pozitiv din partea evaluatorilor care au vizitat “Ținutului Buzăului” în septembrie 2021, iar acum, speranțele ca zona să fie acceptate în Rețeaua Globală a Geoparcurilor sunt destul de mari.

“Ținutul Buzăului” include o zonă rurală care aparține administrativ de 18 comune din zona de deal și munte din nord-vestul județului Buzău. Este vorba despre comunele Berca, Scorțoasa, Pârscov, Cozieni, Pănătău, Colți, Bozioru, Brăești, Odăile, Cănești, Chiliile, Lopătari, Mînzălești, Bisoca, Valea Salciei, Sărulești, Vintilă Voda și Beceni. Zona are aproape 45.000 de locuitori și o suprafață ocupată este de peste 1.000 de kilometric pătrați.

Ținutul BuzăuluiUNESCO