Vizite interzise în Spitalul Județean!

Vizitele în Spitalul Județean de Urgență Buzău au fost interzise! Măsura a fost luată de conducerea unității medicale după izbucnirea unui focar de Covid la Secția Medicină Internă. Acolo au fost depistate 19 cazuri de coronavirus, 15 pacienți și 4 angajați ai spitalului.

Pentru a preîntâmpina răspândirea bolii, conducerea spoitalului a dispus dezinfectarea totală a Secției de Medicină Internă și testarea întregului personal medical. De asemenea, vizitele la pecienții internați în spital au fost interzise, cu excepția cazurilor în care aparținătorii vor să-și vadă rudele aflate în stare foarte gravă din cauza complicațiilor COVID. Acest lucru se poate face însă numai cu acordul medicului curant.

Un al doilea focar de COVID, izbucnit în aceste zile, în județul Buzău, se înregistrează în aşezământul de la Ulmeni. Până în prezent, 9 persoane au fost depistate cu infecţie cu coronavirus, două dintre acestea făcând parte din rândul personalului de îngrijire.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău s-au înregistrat 229 cazuri noi de infectare cu coronavirus şi 10 cazuri de reinfectare.

covid-19spitalul judetean buzau