Fuziune prin absorbție: UNPR Buzău

de Stiri Buzau Media

Silviu-ROSIORURecent am fost martorii unei decizii politice la nivel național și anume fuziunea prin absorbție a PP-DD de către UNPR.

La nivel local, ne-am adresat asupra stadiului actual al acestei decizii principalilor jucători ai celor două partide.

D-l Silviu Roșioru, președintele PP-DD Buzău, ne-a declarat următoarele:

“După ce fuziunea a fost decisă la nivel național, iar acest lucru s-a concretizat și într-o hotărâre judecătorească,  în teritoriu lucrurile se desfășoară conform deciziei naționale. La nivel local s-au făcut demersurile necesare pentru a fi înștiințați toți participanții organizației noastre, respectiv , conducerea organizației municipale și județene a PP-DD, consilierii locali și județeni ai PP-DD de această fuziune, pentru a se încadra în cel mai scurt timp să se integreze în noua formațiune politică, respectiv UNPR.

Prin această fuziune, noi, reprezentanții vechiului partid PP-DD ne-am pierdut identitatea, sigla și sediile, care, conform deciziei de la nivel național, vor trece în patrimoniul UNPR.

Referitor la situația concretă din teritoriu, la Buzău s-a procedat la translația de patrimoniu și membri către UNPR.

Sediul din strada Păcii nr. 19, fostul sediu al organizației PP-DD, va trece în patrimoniul UNPR Buzău. La ora actuală facem mențiunea că la acest sediu este o datorie de cca 5000 lei, dar ne-o însușim și vom achita la zi aceste datorii, pentru a nu afecta bugetul noii formațiuni politice la care am accesat, respectiv UNPR Buzău. Menționez că toate cheltuielile vechii formațiuni politice au fost suportate de mine personal și de consilierii PP-DD.

La acest moment sunt 22 de consilieri PP-DD. Ca membrii, acum au rămas aproximativ 1000.

Nu am fost consultați înainte de fuziunea decisă la nivel național, nu mă regăsesc în noua formulă, drept urmare decid să rămân consilier PP-DD pentru care am fost votat de membri PP-DD. Am avut ocazia să migrez către orice partid prin Ordonanța 55/2015, dar am rămas consecvent cu un grup de consilieri , membri de partid, votului inițial de care am beneficiat din partea formațiunii conduse de președintele Dan Diaconescu.

 În termen de 90 de zile, conform protocolului și după data de 2 august când are loc congresul partidului nou creat, vom face transferul total către UNPR.

Eu și președintele UNPR Buzău avem stiluri total diferite de lucru, el și-a construit singur această organizație și nu pot și nu am niciun drept să beneficiez de munca lui, fapt pentru care nu mă voi regăsi în nicio funcție de conducere după cele 90 de zile de coabitare. Voi rămâne un om constant în politică, alături de oamenii care m-au votat și susținut.

Președintele UNPR Buzău a făcut demersurile pentru preluarea patrimoniului material și uman al nostru, iar pentru acest lucru am delegat pe secretarul executiv al organizației noastre, Nina Dorojan, pentru a pune la dispoziție absolut tot ceea ce este necesar pentru a fi preluate în condițiile legale efectivele noastre”.

La rândul său, senatorul Constantin Popa ne-a confirmat cele declarate de Silviu Roșioru.

“Până la această dată nu am primit niciun document din partea celor de la PP-DD. Am luat legătura telefonic cu d-na Nina Dorojan, care mi-a comunicat că vom primi documentele necesare la începutul lunii august, după congresul partidului.Deocamdată nu sunt evidențe clare asupra efectivelor organizației, nu se știe câți membri de partid au mai rămas. După ce vom primi arhiva, vom avea o situație clară pe baza căreia vom putea stabili forma de colaborare cu aceștia. Noi suntem deschiși tuturor președinților de organizații, dar și membrilor lor. După cum ați putut constata, UNPR Buzău este în plină ascensiune, suntem activi în tot județul și avem în planul nostru  de activitate să avem câte o organizație în fiecare localitate. De curând am înființat o organizație UNPR la Vadu Pașii, duminică am lansat organizația și candidatul UNPR la primăria Nehoiu și nu ne oprim aici. Vom dovedi nu doar electoratului nostru că suntem partidul de care România are nevoie,” ne-a declarat liderul UNPR Buzău, senatorul Constantin Popa.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns