Înalta Curte a admis contestația Alianței 2020 USR+PLUS și a desființat decizia BEC

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:dc360.ro
Sursa foto:dc360.ro

Alianța USR-PLUS va putea candida împreună la alegerile europarlamentare. Instanța supremă a admis vineri seară contestația celor două formațiuni la decizia Biroului Electoral Central de respingere a înregistrării alianței electorale. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă. „Acum aveți cu cine vota! Alianța 2020 merge la europarlamentare!”, a anunțat Dacian Cioloș.

Decizia luată vineri seară de Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă. La scurt timp de la decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție,  Dacian Cioloș a scris pe Facebook: „Acum aveți cu cine vota! Alianța 2020 merge la europarlamentare! Așa cum ne așteptam, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au votat în favoarea Alianței noastre! Lupta continuă cu și mai mult avânt„.

Biroul Electoral Central a respins joi, înscrierea Alianței USR-PLUS pentru europarlamentare, potrivit unui comunicat al Alianței. Biroul Electoral Central arăta în decizia de respingere a înregistrării alianței electorale USR-PLUS că, potrivit mențiunilor din Registrul partidelor politice, Nicușor Dan este cel în drept să reprezinte USR, iar Dan Barna nu are calitatea de reprezentant al partidului.