Liderul mișcării unioniste, George Simion, își lansează la Buzău candidatura la alegerile europarlamentare

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:wikipedia.ro
Sursa foto:wikipedia.ro

După acțiuni similare la București, Alba, Timis și Arges, liderul mișcării unioniste, George Simion, își lansează mâine, la Buzău, candidatura la alegerile europarlamentare. Evenimentul va avea loc mâine dimineață, de la ora 09:30, la Hotel Pietroasa. Prezenți vor fi primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, generalul de brigadă (r), Stan Petrescu, profesorul de istorie al Colegiului Național B.P. Hasdeu, Elena Năstăsoiu, preotul paroh, Mihail Milea, prozatorul și epogramistul Mihai Sălcuțan, oameni de cultură, istorici, tineri basarabeni și unioniști din județul Buzău.

Din orașul în care Alexandru Marghiloman a semnat în 1918 documentul Unirii Basarabiei cu România și primul oraș din țară care în An Centenar a votat o Declarație de Reunire, vin să anunț următorul pas pe care îl face mișcarea unionistă. Lansăm în Buzău candidatura independentă la alegerile europarlamentare, un nou nivel de dezvoltare în care națiunea română să-și afle locul de drept. Ne dorim un stat mai mare, mai puternic din punct de vedere economic, un raport mai solid cu partenerii externi, ne dorim o Românie Mare în Europa”, a declarat George Simion, candidat independent.

Sub sloganul „România Mare în Europa”, liderul mișcării unionist el a anunțat în cadrul unei lansării oficiale, pe 12 ianuare 2019, că va aduce în atenția opiniei publice teme de interes național: Unirea Basarabiei cu România, protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice, sprijinirea românilor din județele Harghita și Covasna, valorificarea potențialului diasporei și contracararea sistemului mafiot care blochează dezvoltarea României și a Republicii Moldova.

George Simion s-a născut și a copilărit la Focșani. A absolvit Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București și programul de masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași. În 2011 a fondat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, alături de care a organizat sute manifestări publice de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la necesitatea realizării unității naționale. În 2017 a înființat Alianța pentru Centenar, pentru a pregăti și desfășura evenimente cu impact dedicate marcării Centenarului Marii Uniri. Unul dintre acestea a fost Marșul Centenarului, în care s-a mers pe jos 1300 de km, de la Alba Iulia la Chișinău, pentru a purta mesajul Unirii prin toate locurile semnificative pentru România de acum un secol și pentru prezent.