Liliana Sbîrnea, senator buzoian: România și Franța se bucură de relații bilaterale foarte bune

Liliana Sbîrnea:
România și Franța se bucură de relații bilaterale foarte bune, caracterizate ca ”Parteneriat strategic” bazate pe legături istorice, culturale și de prietenie profunde. În cadrul dialogului bilateral, o componentă importantă o constituie diplomația parlamentarã.
În calitate de membru al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului României, am fost invitată să fac parte din delegația româna la Paris în perioada 7-9 decembrie 2021.
Agenda de ieri a cuprins o reuninune de pregătire la Palatul Behague, sediul Ambasadei României în Paris și biblioteca Medicis, monument istoric.
Pe parcursul zilei au avut loc consultări oficiale cu Christian Cambon, președintele Comisiei pentru afaceri externe, apărare și forțe armate a Senatului Franței.
La invitaţia ambasadorului României în Franţa, Excelenţa Sa domnul Luca Niculescu, am avut onoarea împreună cu colegii din comisia de apărare să particip la un eveniment organizat în cinstea şi memoria Ecaterinei Teodoroiu.
Cu această ocazie, a fost prezentată cartea „La Jeanne d’Arc de Roumanie / Ioana d’Arc a României” sub semnătura d-nei Marianei Cojan Negulescu.

 

Sursa: Facebook

 

Liliana Sbîrnea