Lucian Romașcanu: Ieri, 19.05.2022, am participat la un eveniment care mi-a umplut sufletul de bucurie, lansarea celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova

Ministerul Culturii este un susținător major al Festivalului, Teatrul Național Marin Sorescu fiind parte a instituției noastre. Alături de noi, au bine investit în această bijuterie culturală Primăria Craiovei, condusă impecabil de Lia Olguta Vasilescu și Consiliul Județean Dolj împreună cu un grup de sponsori. Pe aceștia ii felicit în mod deosebit pentru înțelegerea importanței susținerii artei!
Seara a debutat cu o conferință de presă urmată de o reprezentație dincolo de cuvinte a piesei „887”, scrisă, regizată, interpretată de unul dintre genialii oameni de teatru ai momentului, canadianul Robert Lepage. Un teatru adus, parcă, din viitor, un reper pentru ceea ce va fi arta dramatică a acestui început de secol.
Am avut și plăcerea unei discuții cu ES Ambasadorul Canadei, doamna Annick Goulet.
Felicitări d-lui Emil Boroghină, întemeietorul acestui Festival, domnului Alexandru Boureanu, managerul TN Marin Sorescu și tuturor celor implicați!
foto: Florin Ghioca
Lucian Romascanupsd